L'AELC publica el 'Retrat' de Carme Riera

L'AELC acaba de publicar el Retrat de Carme Riera, el que fa 16 de la col·lecció. A càrrec de Lluïsa Julià, es fa una repassada a la vida i la obra d'aquesta escriptora mallorquina, autora de novel·les com Dins el darrer blau, professora de Filologia Hispànica, guionista i estudiosa de l'0bra de Cervantes, J. A. Goytisolo i Gil de Biedma, entre d'altres.

Autora d'una obra rica en referents cultes i populars, des del seu primer recull de contes Te deix, amor, la mar com a penyora (1975) ha fet servir la parla col·loquial mallorquina. Ha estat guardonada, entre d'altres, amb els premis Prudenci Bertrana de novel·la del 1980 per Una primavera per a Domenico Guarini; el Ramon Llull del 1989 per Joc de miralls; el Josep Pla del 1994 per Dins el darrer blau, novel·la històrica que va rebre també els premis Joan Crexells, Lletra d'Or, el Nacional de narrativa del Ministeri de Cultura i l'Elio Vittorini del Departament de Turisme de Siracusa. La seva última novel·la (2009) és Amb ulls americans, una sàtira sobre la societat catalana actual.
La Generalitat de Catalunya li va concedir, el 2000, la Creu de Sant Jordi.

El Retrat consta d'una Presentació, a càrrec de Luisa Cotoner Cerdó, i d'una Introducció i els següents textos, obra de Lluïsa Julià: La raó literària, la raó vital; Escriure. La importància del gènere epistolar; Ruptura i alliberament (1975-1981); La primera novel·la: 'Una primavera per a Domenico Guarini' (1980); Entre la paròdia i el mirall, l'escriptura (1987-1991); L'obra de maduresa. Refer la memòria col·lectiva (1994-2004); 'L'estiu de l'anglès', un divertiment amb deix gòtic; i la Bibliografia de l'autora.

Us podeu baixar aquesta publicació en format pdf (415 Kb).