Frederic Mayol i David Nel·lo reben beques d'estada a la casa de l'escriptor de Pasaia

Frederic Mayol, associat de l'AELC, és el primer escriptor que s'estarà a la casa de l'escriptor de Pasaia (País Basc), de nom Hugoenea (del 26 de juny al 5 de juliol). Per aquesta raó Euskal Idazleen Elkartea, l’Associació d’Escriptors en Llengua Basca, ha preparat una roda de premsa que servirà per presentar un llibre sobre Víctor Hugo i el projecte de la Hugoenea. Frederic Mayol també serà rebut pel Regidor de Cultura de Pasaia i alguns mitjans de comunicació l'entrevistaran pel fet de ser el primer escriptor que hi farà estada.

Com a projecte presentat, aquest escriptor de literatura infantil i juvenil, barceloní de naixement i saltenc d'adopció, els va enviar una part de la novel·la en la que està treballant actualment i que es titula El lladre de paraules, que és una segona aventura del protagonista de la seva primera novel·la (L'aniversari robat) i en la que es veurà obligat a enfrontar-se a un perill desconegut que està destruint les biblioteques i tot allò que té relació amb la lletra escrita.

L'altre associat de l'AELC que visitarà properament Hugoenea és David Nel·lo. El narrador i músic s'hi estarà (des del 25 de juliol i durant dues setmanes) amb l'objectiu de revisar la seva última novel·la, El meu cor cap a tu per sempre, Premi Marià Vayreda d'enguany. Es tracta d'una novel·la crepuscular en què un escriptor irlandès envellit i retirat a Mallorca recorda la infància i els anys conflictius del seu país natal. L'obra premiada, que ha hagut de competir amb altres 52 treballs presentats, serà editada per Empúries al novembre.

David Nel·lo i Colom (Barcelona, 1959) va guanyar el Premi Andròmina de narrativa el 2006 amb La geografia de les veus. S'ha dedicat sobretot a la literatura infantil i juvenil, gènere amb el qual ha obtingut els premis Vaixell de Vapor (1994), Enric Valor (1998), Cavall Fort de contes (1999), Fiter i Rossell de novel.la (2001), Columna Jove (2002) i Ciutat d'Olot (2007). Darrerament ha escrit novel·la per a adults i traduccions.