Jaume Cabré i Perejaume, Premis de la Crítica Catalana

El jurat dels Premis de la Crítica Catalana, reunits a Sòria en el marc dels Premios de la Crítica Española, ha fet públic avui el nom dels autors premiats. Els escriptors Jaume Cabré, amb la novel·la Jo confesso (Proa, 2011), i Perejaume, amb el volum Pagèsiques (Edicions 62, 2011), són els guanyadors en les categories de narrativa i poesia respectivament. El jurat dels Premis de la Crítica Catalana ha estat format per Àlex Broch, Anna M. Gil, Joan-Josep Isern, Lluïsa Julià i Jordi Llavina.

Aquests premis, instituïts l’any 1956 per l’Asociación de Críticos Literarios, s’atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l’any anterior en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol. Pel que fa a la categoria de llengua catalana, des de l’any 2002 és l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) la que coordina els Premis de la Crítica Catalana per distingir-ne les millors obres de narrativa i poesia publicades en català durant l’any anterior.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana publica anualment un Quadern Divulgatiu, Premis de la Crítica de l’AELC, que reuneix algunes de les crítiques dels llibres que han guanyat els Premis de la Crítica Catalana, Els Premis Cavall Verd i els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. En aquest enllaç podeu consultar les publicacions d’anys anteriors. En aquest enllaç podeu consultar la cronologia dels autors premiats en les edicions anteriors.