A debat

 • 21-03-10

  Quines pel·lícules creieu que han fet una versió reeixida d'una obra literària? En quin cas han fracassat? Creieu que una pel·lícula ha de ser 'fidel' a l'obra en què es basa? Quines obres de la literatura catalana podrien ser susceptibles de convertir-se en matèria cinematogràfica?.

  Comentaris
  8
 • 22-02-10

  Això és almenys el que es desprèn de l'últim informe del Consell del Llibre Infantil i Juvenil, que diu, entre altres coses, que només el 51% dels adolescents de 15 i 16 anys es declara lector, quan al 2004 el percentatge era del 54. És una dada prou acceptable? Per què creieu que ha baixat la població juvenil lectora?

  Comentaris
  11
 • 01-02-10

  De l'1 al 6 de febrer es celebra la trobada de novel·la negra de Barcelona BCNegra 2010. Sou aficionats al gènere policíac? Quins són els vostres autors preferits? Us heu 'enganxat' al fenomen Larsson? Per què creieu que als darrers anys el gènere negre s'ha posat tant de moda?

  Comentaris
  6
 • 11-01-10

  Arran del desfalc produït en el conglomerat Consorci-Fundació Palau de la Música-Associació Orfeó Català, l’anomenat “Cas Millet-Montull", creieu que en general no es fan prou controls a institucions, associacions i fundacions culturals que reben diners públics? Si és així, quins mecanismes s'haurien d'aplicar per invertir la situació? O d'altra banda, penseu que ja es fa prou i el de Millet ha estat un cas aïllat?

  Comentaris
  5
 • 13-12-09

  Ja tenim aquí el Nadal, i amb ell els quasi inevitables regals. Us agrada regalar llibres per aquestes dates, o preferiu rebre'n? Creieu que es manté viva la tradició de regalar llibres? ¿Quan regaleu, canvieu els vostres hàbits, és a dir, opteu pels llibres especials de regal, que habitualment són de gran format, o preferiu regalar llibres 'normals', dels que es compren durant la resta de l'any?  Penseu regalar (o rebre) algun lector de llibres electrònics? Quin llibre o llibres us agradaria rebre per aquestes festes?

  Comentaris
  3
 • 23-11-09

  El Premi Llibreter d'enguany s'acaba d'atorgar a l'obra Winesburg, Ohio, de Sherwood Anderson. Aquest guardó -convocat pel Gremi de Llibreters de Barcelona i de Catalunya i que vol premiar una obra literària publicada durant l'any anterior a l'entrega- , encara no l'ha guanyat cap obra original en català, tot i haver comptat amb nombroses finalistes al llarg de les deu edicions existents. Què en penseu, de tot plegat?

  Comentaris
  10
 • 02-11-09

  El Nobel de literatura d'enguany s'ha atorgat a Herta Müller, una autora en llengua alemanya d'origen romanès pràcticament desconeguda al nostre país. Penseu que la literatura catalana és 'nobelable'? Quin autor o autors de la nostra literatura creieu mereixedors del premi? Per què diríeu que fins ara cap autor en llengua catalana ha rebut el
  Premi Nobel?

  Comentaris
  32
 • 11-10-09

  La fira del llibre més important del món, la de Frankfurt, es fa del 14 al 18 d'aquest mes. Com la valoreu? Hi heu estat? Creieu que és una bona plataforma per donar-se a conèixer? D'altra banda, penseu que després de l'edició del 2007, la dedicada a la cultura catalana, ha millorat la recepció i projecció de la literatura del país?

  Comentaris
  2
 • 27-09-09

  El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya té previst de reutilitzar els llibres de text i de lectura de les escoles d'un any per l'altre, amb l'objectiu d'estalviar diners a les famílies amb nens en edat escolar. Què en penseu, d'aquesta iniciativa, ja que es tractaria d'un fet positiu per a les famílies, encara que d'altra banda es vendrien menys llibres i per tant els autors hi sortirien perdent?

  Comentaris
  5
 • 13-09-09

  El juny d’enguany s’ha creat una subcomissió per a la possible reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual en el Congrés dels Diputats. Què n’opineu, d’aquesta llei? S’ha de reformar per adaptar-la a les noves problemàtiques, especialment les que tenen a veure amb l’anomenat “lliure accés gratuït” als continguts, no només de llibres, sinó de pel·lícules, música i art?

  Comentaris
  2