Antonina Canyelles, XXIV Premi Jaume Fuster

València, Palma i Barcelona

Amb motiu del XXIV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació organitza tres activitats de Països Catalans per celebrar el premi i per col·laborar a la difusió de l'obra de la poeta Antonina Canyelles.

València
Serà dimecres 22 de maig a les 18.30 h a Ca Revolta (carrer de Santa Teresa, 10) amb una conversa entre Núria Cadenes i Antonina Canyelles i un recital amb la participació d'Andreu Blai, Noèlia Díaz Vicedo, Isabel Garcia Canet, Encarna Sant-Celoni i Pau Sif.

Palma
Tindrà lloc dimarts 28 de maig a les 19 h a l’Estudi General Lul·lià (carrer de Sant Roc, 4). Consistirà en una entrevista de Cati Moyà a Antonina Canyelles i un recital amb Carme Castells, Cati Coll, Biel Mesquida i Laia Malo.

Barcelona
Serà dimarts 4 de juny a les 19 h a la Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6) amb una conversa entre Anna Pantinat i Antonina Canyelles i un recital amb Elies Barberà, Montserrat Costas, Maria Antònia Massanet, Sebastià Perelló i Aina Riera Serra.

Antonina Canyelles (Palma, 1942) és poeta. Ha treballat com a professora de català al col·legi Pius XII de Palma i ha estat llibretera. Ha publicat una desena de poemaris, entre els quals, Piercing (2005), Putes i consentits. Antologia poètica (2011) o Bistecs de pantera (2023).

El Premi Jaume Fuster és un reconeixement a la trajectòria d'un autor contemporani que es concedeix entre els socis de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). És l’únic premi literari que es vota entre tots els companys d’ofici. La tria del guanyador és fruit d’un procés de votació interna a través de dues rondes: una primera oberta i una segona, en què es tria el guanyador entre els tres que han obtingut més vots.

Amb el suport de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès, l'Estudi General Lul·lià i Ca Revolta.