Encontre d'Escriptors en Llengua Catalana

Tortosa

L’AELC organitza l’Encontre d'Escriptors en Llengua Catalana, una trobada molt especial que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de novembre a Tortosa, centre geogràfic dels Països Catalans. Es tracta d’una activitat que vol tenir un caràcter festiu i proposar un punt de trobada lúdic i alhora professional. Coordinat per Anna Pantinat i Mireia Sopena, ofereix diferents activitats al llarg del cap de setmana i també espais de lleure per trobar-nos amb altres membres de l’Associació.

Per fer-ho possible, l'AELC facilitarà el desplaçament des dels diferents territoris dels Països Catalans, i s'encarregarà d'organitzar els àpats dels tres dies. A més a més, posarà dos hotels a disposició dels socis amb un preu reduït.

El programa
Divendres, 24 de novembre

16.00 h 
— Anada
19.30 h — Recepció al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tortosa
20.30 h 
— Recitals a domicili. Amb Guillem Callejón i Eduard Carmona al restaurant La Torreta de Remolins
21.00 h 
— Sopar
Dissabte, 25 de novembre 
9.30 h 
— Ruta literària: Tortosa, sota l’ombra de Vergés. Amb Xell Aixarch, Ricard Gascón, Andreu Subirats i Jesús M. Tibau. Inici al Palau Capmany. Places limitades
11.30 h 
— Taula rodona: L’Ebre com a territori literari i lingüístic. Amb Cinta Arasa, Baltasar Casanova, Sílvia Mayans i Joan Todó, moderat per Jesús M. Tibau, a la sala polivalent del Museu de Tortosa
13.30 h  Dinar al restaurant Lo Llaüt 
20.30h 
— Homenatge a Zoraida Burgos i Jesús Massip i sopar. Micro obert amb poemes dels autors i dels assistents, presentat per Ricardo Gascón i Anna Pantinat, al restaurant Forn de la Canonja 
Diumenge, 26 de novembre 2023
10.45 h 
— Creuer pel riu Ebre a càrrec de Lo Sirgador. Sortida des de la rambla de Felip Pedrell (davant del mercat)
13.00 h 
— Lectura de la Declaració de Tortosa sobre la defensa dels autors i la llengua, aprovada per la Junta directiva i la Comissió consultiva, al restaurant Botànic 
13.30 h 
— Dinar
16.30 h 
— Tornada

Consulta el programa en PDF amb tots els detalls de l'Encontre.

Inscripcions
Obertes fins al 10 de novembre. El preu de les activitats i àpats per a socis (i un acompanyant) és de 50 € per persona i de 80 € per persona per a no socis. 
Per assistir a l’Encontre només cal que omplis el formulari (l’AELC et reservarà una plaça en el transport i en els àpats) i que, en cas de necessitar-ho, reservis l’allotjament (per compte propi). Si tens qualsevol dubte, ens pots enviar un correu a aelc@escriptors.cat.

Transport
Autocar d’anada i tornada des de Barcelona.
Descompte del 50 % dels bitllets de tren per a socis del País Valencià (possibilitat d’autocar en cas de comptar amb un nombre suficient d’inscripcions) i dels bitllets d’avió per a socis de les Illes.
Altres mitjans: des de Barcelona, autobús Hife (sortides des del carrer de Numància i Palau Reial) i RENFE; des de València, RENFE.

Des d'altres punts dels Països Catalans, contacta amb l'Associació.

Hotels
Hotel Berenguer IV: habitació individual amb esmorzar: 73 €/nit.
Hotel Tortosa Parc: habitació individual: 35€/nit. Habitació doble: 63€/nit. Esmorzar: 5€.
Per poder gaudir d'aquestes tarifes, cal fer la reserva personalment i explicitar l'Encontre de l'AELC.