QLit 2023. Festival de literatura queer

Barcelona

El QLit és un punt de trobada i reflexió de persones lectores, escriptores i crítiques, i també de persones interessades en la temàtica LGBTI+. Comissariat per Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón, el festival reuneix alguns dels noms més destacats de l'art i l'activisme LGBTI+. El ventall d'activitats és divers, combinant la reflexió i l'anàlisi amb l'experimentació i amb moments per a la festa. Enguany se celebra del 19 al 21 d'octubre al Centre LGBTI de Barcelona (Comte Borrell, 22). 

Dijous 19 d’octubre
17.30 h — Conversa sobre llenguatge no binari. Amb Jun Moyano i Rudolf Ortega. Modera Míriam Martín Lloret
18.45 h — Literatura en comunitat: clubs de lectura queer i feministes. Amb Hèctor Martínez (Assemblea Atzagaia), Josep Pintat (Llibreria La Carbonera) i Laura Pla Aumatell (Biblioteques de Barcelona). Modera Maria Escalas

Divendres 20 d’octubre
17.30 h — Orgull, lluites, resistències. Conversa amb Martí Sales i Juny Siva. Modera Jessica Pulla
18.45 h — Orgull editorial: com construir un catàleg amb sensibilitat LGBTI+. Amb Manolo Gil (Vincle), Aida Iglesias de Prada (Pol·len) i Anna Roca (L’Agulla Daurada). Modera Júlia Bertran

Dissabte 21 d’octubre
12.00 h — Lliurament del VI Premis Imagina un amor de narrativa en llengua catalana de LGBTI+
12.30 h — Recital poètic amb Nora Albert i Manuel Forcano 
17.00 h — Contacontes drag king amb Faraonix (activitat infantil)
18.15 h — Un boom de literatura gai? Conversa amb Adrià Aguacil, Gerard Guix i Francesc Soler. Modera Marina Vivó
20.30 h — Llibre dels homes: Akelarre pòetic a La Calders. Amb Cati Coll, Maria Isern, Dolors Miquel, Laura G. Ortensi i Raquel Santanera. Després, fi de festa amb Roba Estesa (format acústic amb veu, guitarra i violí). Aquesta activitat tindrà lloc a La Calders (Passatge de Pere Calders, 9, Barcelona)

Durant el festival hi haurà parada de llibres de les llibreries Antinous i Prole.

També pots consultar el programa en PDF

No cal inscripció prèvia per assistir als actes. Les sessions es podran recuperar més tard en vídeo al canal de YouTube de l'AELC.