Autors i Autores

Joan Abellan

Pòrtic

Joan Abellan (Barcelona, 1946) és dramaturg, assagista, director de teatre i professor de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

És guardonat en dues ocasions amb el Premi Nacional Ignasi Iglésias de Teatre per les obres Despertar glaçat de primavera (1983) i La ruta del salmó (1985), i amb el Premi Salvador Espriu de Teatre per Eclipsi (1986). Conjuntament amb Jaume Melendres escriu El collaret d'algues vermelles (1979), amb la qual obtenen els premis Ciutat de Granollers i Crítica Serra d'Or, i la novel·la La dona sense atributs (1990), que rep el premi Prudenci Bertrana.

Del 1995 al 2003 és el responsable del Departament d'Escenificació i Dramatúrgia de l'Institut del Teatre. La seva activitat entorn del fet teatral es complementa amb la publicació dels treballs La representació teatral (1983), Artaud i el teatre (1988), Boal conta Boal (2001) i Els Joglars. Espais (2002), i amb la col·laboració regular en diverses revistes especialitzades catalanes, espanyoles i estrangeres amb articles divulgatius, d'investigació i de crítica teatral.

És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Josep Miàs i Miàs per a l'AELC.
Fotografia del pòrtic cedida per l'autor.