Autors i Autores

Helena Alvarado (Nora Albert)
1948-2023

Pòrtic

Helena Alvarado i Esteve (Barcelona, 1948 - Sant Antoni de Portmany, 2023). Poeta, assagista i traductora. S'ha dedicat a la docència, a la recerca i a la creació i la traducció poètiques. Publica amb el pseudònim de Nora Albert, en homenatge a Casa de nines d'Henrik Ibsen i a Caterina Albert (Víctor Català).

La seva extensa obra ha rebut el reconeixement de nombrosos premis. Entre d'altres, Mots i brases (2004, Premi Lambda), Tentacles de cel (2008, Premi Baladre), Punta Galera (2013, Premi Vall de Sóller), Fràgils naufragis (2015, Premi Vila de Benissa) i Lletra menuda (2015, Premi Ciutat d’Eivissa Marià Villangómez). 

El 2022 guanya el Premi Rafel Jaume (Premis Cavall Verd) a la millor traducció poètica per Buidor d’amor d’Alda Merini i, el mateix any, guanya el Premi de traducció Jordi Domènech per Nits de pau occidental d’Antonella Anedda.

Fou sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual ha estat vocal per les Illes entre el 2011 i el 2020.Pàgina elaborada per Irene Zurrón Servera per a l'AELC.
Fotografies de la biografia: © Carme Esteve / AELC.
Fotografia de portada: Illes.cat.