Autors i Autores

Jordi Andreu Corbatón

Biografia

Jordi Andreu Corbatón va néixer el 26 d'octubre de 1979 a Tarragona, tot i que passa la infantesa i la joventut a Tortosa.

Mentre estudia Batxillerat es consolida la seva passió literària, companya fidel des que, de ben petit, descobrí una vella màquina d'escriure dels seus pares. En aquest anys d'adolescència neixen dos originals que es passegen per editorials i premis literaris. La seva vida universitària comença a Tortosa, on estudia la Diplomatura d'Empresarials, mentre un dels originals es publica sota el nom de Mixatxibutxi, allà pel 1999. La seva formació continua a Reus amb la Llicenciatura d'ADE i Economia, i posteriorment, durant el 2009, és investit amb el grau de Doctor en Estudis Empresarials a la Universitat de Barcelona. Des del 2003 treballa de professor a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Reus.

La seva ploma ràpida, carregada d'ironia i sentit de l'humor, torna de nou el 2005 amb el llibre per a nens Els barquers del cel, i el thriller narratiu de rerefons econòmic Pullback, escrit per a un públic adolescent però obert a tothom que vulgui furgar en els fonaments de les finances. Des d'aleshores, ha participat en multitud d'obres col·lectives, amb contes curts, píndoles literàries, que tracten de l'odi, l'amor, la desesperació, el record... De nou, el seu esperit inquiet l'ha portat a experimentar en aquests últims anys amb poesia, poesia visual, podcasts, pintura conceptual, aquarel·la, graffiti... mons que s'uneixen i impregnen les seves actuals creacions literàries.