Núria Añó
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Núria Añó neix a Lleida el 10 de febrer de 1973 i fins als dinou anys resideix a Mollerussa. Cursa estudis de Filologia Catalana i Llengua Alemanya. Actualment viu a Lleida i compagina l'escriptura amb la traducció.

Publica la seva primera narració als disset anys i des d'aleshores alguns d'aquests relats es troben editats en llibres com Dones i literatura a Lleida (Ajuntament de Lleida, 1997); VIII Concurs de Narrativa Literària Mercè Rodoreda (Ràdio Molins de Rei, 1997); Estrenes (Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL, 2005) i Escata de drac (Ajuntament de Lleida, 2012).

Guanya el XVIII Premi Joan Fuster de Narrativa Ciutat d'Almenara. El seu relat de ficció 2066. Comença l'etapa de correcció (2006) ha estat editat a la revista europea Cafè Babel i traduït al castellà, francès, anglès, italià, alemany i polonès.

La novel·la Els nens de l'Elisa queda com a tercera finalista al XXIV Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull i va ser publicada per Editorial Òmicron l'any 2006. Sota el mateix segell publica les novel·les L'escriptora morta (2008) i Núvols baixos (2009). La mirada del fill (Abadia Ed., 2012) és la seva novel·la més recent.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografia: Arxiu personal de l'autora.--------------------