Autors i Autores

Miquel Batllori
1909-2003

Pòrtic

Miquel Batllori (Barcelona, 1909 – Sant Cugat del Vallès, Barcelona, 2003). Historiador i teòleg. Doctor en Història i llicenciat en Dret, Filosofia i Teologia. El 1928 ingressa a la Companyia de Jesús i el 1940 és ordenat sacerdot.

La seva obra, escrita en diversos idiomes, supera els dos-cents títols, i se centra en Ramon Llull i el lul·lisme a Europa, Arnau de Vilanova, l'Humanisme i el Renaixement, la cultura dels jesuïtes al segle XVIII, la família valenciana dels Borja, i altres moments rellevants de la cultura catalana i europea. Els seus estudis assagístics han contribuït a assenyalar nous camins d'investigació.

Doctor Honoris Causa per la gran majoria d'universitats dels Països Catalans, ha estat guardonat, entre d'altres premis i distincions, amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1985), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1990) i la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, categoria d'Or (2001). També ha rebut la "Gran Cruz de Alfonso X el Sabio" (1984), el "Premio Nacional de Historia Española" (1988) i el "Premio Príncipe de Astúrias de Ciencias Sociales" (1995).

Va ser soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina actualitzada per Josep Miàs i Miàs per a l'AELC.
Fotografies cedides per l'Editorial Tres i Quatre.