Autors i Autores

Miquel Bezares

Pòrtic

Miquel Bezares (Llucmajor, 1968). Poeta, narrador i professor. Llicenciat en Filologia Catalana, exerceix de professor d'ensenyament secundari i imparteix, també, classes a adults. Durant els darrers anys de la dècada dels vuitanta i els primers de la dels noranta codirigeix, juntament amb Biel Thomàs, les Edicions Atàviques, una interessant experiència plasticopoètica.

Com a poeta, es dona a conèixer l'any 1987 amb l'obra Cos de calitja. A partir d'aquí han seguit altres publicacions, algunes de les quals són guardonades: Carnaval (1989), premi Ciutat de Palma de Poesia; Crònica del desfici (1992), premi Josep Munteis de poesia, dins els Premis Ciutat d'Olot, 1991; El convers (2004), premi Miquel de Palol de poesia, 2003. Amb L'espiga del buit (2010) rep els premis Maria Mercè Marçal i Crítica Serra d'Or de poesia, i amb Origen (2014), el Vicent Andrés Estellés de poesia dels Premis Octubre.

També rep diversos premis en narrativa, com ara el Bearn per l'obra Susannes (1998) o el Marià Vayreda, dins els Premis Ciutat d'Olot, per Quan els avions cauen (2001). Col·labora, entre altres, amb el fotògraf Toni Catany, elaborant els textos per al catàleg de l'exposició Dels qui escriuen (2002).

Del 2007 al 2016 és vicepresident a les Illes de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Toni Terrades Oliver per a l'AELC.
Documentació i Fotografia: Arxiu personal de l'autor.