Autors i Autores

Iolanda Bonet

Pòrtic

Iolanda Bonet (Eivissa, 1955) és escriptora i professora.

La seva infantesa va transcórrer a l'illa, entre llibres i prop del mar. Durant sis anys va viure a Barcelona, on va estudiar magisteri coincidint amb els darrers anys del franquisme i l'entrada de la democràcia. Dins el món de l'educació ha realitzat diverses tasques com a mestra, assessora del Centre d'Estudis de Professors, assessora del Servei d'Ensenyament del Català als Equips de Suport a la Immersió i d'Incorporació Tardana que li han permès veure el món de l'ensenyament des de diferents vessants.

Escriu des que era petita. Es mou dins l'àmbit dels adults en Ombres i miralls (Premi de relat Joan Castelló Guasch), de la literatura infantil en Es peixet des riu verd i Cançoniues (Premi de la nit de Sant Joan 1996), de la poesia en el llibre 2... o morir sens ser vista i també en publicacions pedagògiques.

És col·laboradora de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera i de diverses ONGs. Escriu articles a diverses publicacions com la Revista Juvenil Esquitx i El Pitiús. Entre les publicacions infantils s'hi inclouen contes amb titelles i materials manipulables que ha il·lustrat i ha dissenyat ella mateixa. Els seus llibres són creatius i no se cenyeix a una única estructura narrativa, sinó que li agrada canviar tant de format com d'estil narratiu.

Tot i que prioritza la creació inventada en els seus escrits, concedeix una importància especial a la transmissió de la literatura tradicional als infants, per la qual cosa ha adaptat contes de literatura popular principalment de les illes d'Eivissa i Formentera. Algunes de les seues obres s'han traduït també al castellà, francès i anglès.

Des de 2003 és vocal per les Illes Balears de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i ha promocionat els escriptors en activitats de l'Associació dins i fora de les illes. Viu a Eivissa i treballa a les illes d'Eivissa i Formentera.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografies: Arxiu personal de l'autora.