Autors i Autores

Llorenç Capdevila

Pòrtic

Llorenç Capdevila Roure (Alpicat, 1969) és escriptor i professor d'ensenyament secundari. Des del 1994 viu a Manresa i es guanya la vida ensenyant llengua i literatura als alumnes de l'IES d'Auro de Santpedor.

Va publicar la primera narració a la revista Tirant al blanc, quan anava a la Universitat de Lleida, on va estudiar filologia catalana. Després, va mantenir anestesiada la seva vocació literària fins que el 1997 va decidir escriure la primera novel·la, Racó de món (El Mèdol, 2000), una sàtira sobre l'ecologisme, l'especulació i la política.

Posteriorment ha ambientat bona part dels seus relats en èpoques diferents de l'actual. Amb El color del crepuscle (Columna, 2001) va iniciar un cicle de tres novel·les situades a la Baixa Edat Mitjana, completat amb O rei o res! (Columna, 2003) i Ànima de llop (Proa, 2005). També ha publicat la novel·la desmitificadora Serrallonga, l'últim bandoler (Proa, 2006) i la novel·la juvenil El secret del bandoler (Cruïlla, 2007). Tot i el caràcter històric de moltes de les seves obres, sempre s'ha reivindicat, primer de tot, com a narrador i creador de personatges. Va fer un canvi de registre considerable en publicar Sota la pell (Proa, 2010), novel·la inspirada en un cas real. El 2015 rep el Premi de literatura juvenil Gran Angular per L'herència del vell pirata.

Algunes de les seves novel·les han estat traduïdes al castellà: Serrallonga, el último bandolero (JP, 2009) i El secreto del bandolero (SM, 2010). Col·labora en publicacions com El pou, Segre, El nou pinetell i Regió 7.

És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i d'Òmnium Cultural.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autor.
Fotografies: ©Francesc Rubí.