Autors i Autores

Joan-Francesc Castex-Ey

Pòrtic

Joan-Francesc Castex-Ey (Perpinyà, 1977) és escriptor i formador.

Amb un Màster de Geografia per la Universitat de París I Panthéon-Sorbonne i el Certificat de nivell superior de català (C2), ensenya a l'Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà i també fa classes de llengua catalana per a adults.

És autor dels poemaris La sang i la saba (2008), Salvatge (2010), prologat per Jordi-Pere Cerdà, La matriu (2012), prologat per Jep Gouzy, Ruta major (2014), prologat per Carles Duarte, i Menudall d'ànima (2016). També ha escrit l'obra de teatre La frescor de les nits (2015). En narrativa, destaquen Retrat petit de tot i res (2016), que va obtenir el Premi Méditerranée Roussillon, El trencament (2018), L'infant i la ciutat dels tres portals (2020), prologat per Renada-Laura Portet, i Nosaltres els Set Homes. Un cant en clarobscur (2023), on combina teatre i narrativa poetitzada i que li va valdre el Premi d'honor-Escriptor de l'any atorgat per Òmnium Cultural Catalunya Nord.

També és autor d'obres d'investigació sobre geopolítica transfronterera entre les comarques gironines i la Catalunya del Nord.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
 

Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Documentació i fotografia: arxiu de l'autor.