Autors i Autores

Maria Català

Maria Català.

Biografia

Maria Català Serra és una escriptora de Mataró (Maresme). Estudia la carrera de Magisteri i es dedica a l'ensenyament a primària en les especialitats de socials i naturals, català i anglès.

La seva primera novel·la, On reposen els somnis, és finalista el 2002 del Concurs de novel·la curta de la Universitat de Lleida, i apareix publicada el mateix any. El 2006 rep el Premi Serralada de Marina, convocat per la Societat Cultural Sant Jaume, de Premià de Dalt, amb el conte "En Gerard, en Llauna i en Pèls".

L'any 2011 publica la seva novel·la més ambiciosa fins al moment, Urpes de seda, en què recrea l'atmosfera de les colònies tèxtils, els carrers i la burgesia barcelonina a través de la història de Mar Castells, una rica hereva. La novel·la és traduïda el 2014 al castellà per Mercedes Gallego, amb el títol Garras de seda.

A A les fosques (2014), novel·la absorbent i plena d'intriga, narra la misteriosa desaparició d'una alumna de l'IES Plaça dels Bous de Mataró.

També és autora del llibre El alcalde de la Malena (2005), treball conjunt amb l'escriptor Antonio Sánchez Rueda, amb il·lustracions del pintor andalús José Vicente Corona.

Ha col·laborat amb articles a revistes com Ébano i Sàpiens.

Maria Català s'ha beneficiat de tres beques de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per a fer cursos a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

El 2018 publica la seva cinquena novel·la, Els amors fan l'amor (2018).