Autors i Autores

Mercè Climent

Pòrtic

Mercè Climent neix a Alcoi l’any 1981. És enginyera agrònoma i llicenciada en Filologia Hispànica. En l’actualitat viu a Gandia (la Safor) i compagina l’escriptura amb la tasca d’editora de Lletra Impresa Edicions.

Escriu per a xiquets i per a adults, però sempre amb la consigna de crear bellesa amb les paraules. Així, ha escrit els llibres infantils: Lina Panxolina i el quadern màgic, Marc i el poder sobre el temps, La Flauta màgica, Moros i Cristians, El misteri dels Reis d’Orient i Murta i els minairons (II Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil); les novel·les Somiant amb Aleixa (XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida) i No hi havia a València...; els relats «Amor a la ciutat dels ponts», «Mariola», «Ah!, bella reina», «Amic i Amat...»; el poemari Infinitamant (X Premi de Poesia Ibn Jafadja d’Alzira) i molts altres contes que han estat publicats en revistes, diaris o llibres col·lectius.

Ha participat en els llibres col·lectius Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers, 14+1. Llenya Prima, Els caus secrets. Antologia d’escriptors dels Països Catalans posteriors al 1972, Entre dones, La improbable vida de Joan Fuster i Assassins Valencians. Alguns dels seus versos han estat traduïts a l’alemany per a la revista cultural i literària Driesch.

També ha traduït al català el poemari Arxipèlag, de Jordi Botella i Joan Antoni Climent Fullana (son pare), i una antologia de poemes de Gloria Fuertes, seleccionada per ella mateixa en el llibre Açò no és un llibre, és una dona.

És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

 
Pàgina elaborada per Clara Bara Palma per a l’AELC.
Fotografies: Arxiu personal de l’autora.