Autors i Autores

Toni Cucarella

Cool: fresc

"El principal encert de Toni Cucarella resideix a haver sabut copsar una realitat quotidiana, socialment versemblant i literàriament rendable, i haver-la plasmat amb una llengua que, bo i essent un pur artifici, és fresca, brillant, creïble, efectista i, sobretot, eficaç, lluny de l'argot de laboratori d'alguns novel·listes de gènere".

(Josep Anton Fernández: Revista de Catalunya, juny 1987)

* * *

"Per primer cop, el lector es trobarà amb la tan rebregada novel·la urbana sense haver d'enfilar-se a cotxarros de luxe, pujar a les zones altes de la ciutat, entrar al bars i discoteques de moda. Llegir vint marques de roba, títols de llibres o pel·lícules, etcètera.

És a dir, per primer cop el lector es trobarà amb una ciutat de debò. En aquest aspecte Cucarella ha construït un ambient realista i no gens llunyà d'algunes novel·les dels anys 40 i 50, però la Barcelona que surt a les pàgines de Cool:fresc és, si més no, una Barcelona autèntica, i no una mona de pasqua olímpica i de deliris i còlics urbanístics. Un punt, realment merescut, a favor de Toni Cucarella".

(Francesc Parcerisas: "Toni Cucarella: una autèntica cuca fera", El País, setembre 1997)