Santiago
Cucurella Fernández
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Santiago Cucurella Fernández (Barcelona, 1954) Llicenciat en Filosofia i Lletres (secció d'Història), diplomat en Estudis Superiors Especialitzats i Màster en Didàctica de les Ciències Socials. És un dels fundadors de Contrapunt (Associació UNESCO).

És autor o coautor de diversos llibres d'assaig, de text, de novel·les i de material d'educació ciutadana en suport multimèdia. I des de fa vint-i-cinc anys col·labora habitualment en diversos diaris i revistes.

De la seva activitat docent destacar que és catedràtic de Geografia i Història a l'Institut Manuel Blancafort, i entre els anys 1981 i 1985 en fou el director. L'any 1996 va ser professor de Formació Permanent del Professorat a la Universitat de Girona i a la de Vic; entre 1998 i 1999 de la Universitat de Barcelona i l'any 2001 de l'Escola d'Estiu Rosa Sensat. Durant el curs 2001-2002 fou professor investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona. I entre el 2002 i el 2004 va ser responsable de les pàgines d'educació del setmanari Presència. Des de l'any 2003 és director de la Fundació Universitària Martí l'Humà.

És membre de l'Institut d'Estudis Catalans (Societat Catalana de Geografia i Societat Catalana de Comunicació) i soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i Fotografies: Arxiu personal de l'autor.--------------------