Autors i Autores

Joan Francesc Dalmau

Fragment de Transficció visita

"A les nits d'estiu acostumo a dormir amb la finestra oberta. Sóc d'aquella mena de persones a les que els costa agafar el son. El calor i la xafogor em posen tan neguitós que em regiro fins que l'alba neix i el cansament m'abat. Per aquest motiu he dormit sempre arran de finestra i m'ha donat un bon resultat. Però aquella nit el cel va ennuvolar-se de sobte. un vent fortíssim faia batre els arbres de davant de casa i aixecava la cortina de l'habitació amb una fúria intensa i desmesurada. Tot plegat era presagi de tempesta i donant-me per avisat vaig tancar la finestra del llit estant. Una hora després, quan gairebé m'adormia, el vent va bufar amb tot el poder que posseïa i l'obrí de bat a bat. Seguidament vaig sentir un xiulet d'aquells que produeixen les coses quan cauen de molta alçària i a gran velocitat. Quelcom va entrar per la finestra i...splash!

M'havia semblat un ocell d'extraordinàries dimensions, que impulsat pel vendaval s'havia estavellat a la paret del davant i relliscat amb lentitud fins a caure suaument a les rajoles.

Jo, bastant impressionat, vaig obrir ràpidament el llum. Creure el que veia, però, va costar-me algun esforç: davant meu, assegut a terrat i enganxat a la paret, guardant encara la postura recent en què va deixar-lo l'impacte, un àngel xop i despentinat, remugava un repertori de renecs amb la facilitat amb que tenia entès que deien les oracions."