Autors i Autores

Ferran del Campo i Jordà

Ferran del Campo a Gao, Mali, el 1988.
Ferran del Campo a Sapa, Vietnam del nord, l'any 2015.

Biografia

Ferran del Campo i Jordà (Figueres, Alt Empordà, 1959), es dona a conèixer en la dècada de 1980 amb una sèrie de publicacions de biologia i d'història en diversos congressos especialitzats, ja que en aquell moment ja era doctor en Biologia i llicenciat en Història. Els seus articles eren sobretot d'entomologia i de plagues agrícoles al CID (CSIC), i de temàtica sobre castells medievals.

El 1989 publica el seu primer llibre, Castells medievals: 88 guaites dels castlans de l'Alt Empordà, dins la col·lecció Guies del Patrimoni Comarcal, i continua publicant en aquesta col·lecció en la dècada del 1990, amb Castells medievals. 37 castells de la Garrotxa, Castells medievals. 20 castells i 68 torres de guaita del Maresme i el monogràfic El Castell de Requesens.

El 1994 publica el seu primer llibre de viatges, Travessia per l'Àfrica occidental. Crònica d'un viatge en solitari, a partir de l'experiència personal viscuda a l'Àfrica l'any 1988.

A partir del 2000, i ja com a catedràtic de Geografia i d'Història, publica articles sobre temes d'història en diverses revistes especialitzades. També publica una sèrie de llibres de temàtica històrica: Set segles d'una família empordanesa. Els Jordà de Molins, Carles Jordà i Fages. Un home de la terra, i de recuperació del patrimoni arquitectònic: Història del Priorat de Santa Maria del Roure i Els molins de la Muga al terme de Pont de Molins.

En els darrers anys ha publicat la reedició de llibres com El castell de Requesens i Travessia per l'Àfrica Occidental, primer llibre d'una col·lecció de viatges fets per l'autor. En novel·la, El secreto del Dhaulagiri.

El 2017 ha publicat Catalunya Espanya. Preguntes i respostes i la Biografia de Ponç Jordà i Heras.