Josep-Francesc
Delgado
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Obra

Mamitis.
Barcelona: Baula, 2005; 2012.

Edat de lectura
És una lectura que hi lliga perfectament amb la de Papitis, recomanbale fer les dues a l'aula. Ideal per a ser escoltada pels infants d'Educació Infantil i per a ser llegida pels de Cicle Inicial de Primària. Entrenyable per a més grans, per recordar-nos que tot@s hem estat més petits no fa tant de temps.

Tema
En Francesc és un nen que per anar a dormir sempre reclama que la seva mare li expliqui un conte, encara que ella es trobi molt cansada no deixa mai de fer la demanda tot i que la mare sovint acabi adormint-se mentre l'hi explica. Un dia però en l'agafar un refredat molt fort el vindran a visitar els Reis a l'hospital.

Personatges
Francesc, el protagonista que sempre vol un conte.
Mare
Pare
Elisabet, germana d'en Francesc.
Reis, un any li portaran un cotxe i un ós de peluix, a l'any següent un d'ells serà reconegut pel Francesc quan tota la família va a la cavalcada.

Argument
En Francesc sempre vol que li expliquin un conte. Un dia quan el seu pare i la seva mare miren de nit la televisió i ell hauria d’estar ja dormint , surt del llit i s’asseu a l’escala per xafardejar la pel·lícula de por que els seus pares miren. En Francesc, en tornar al llit, no para de tenir somnis de monstres fins que decideix anar a domir al llit dels pares, però amb la soneta que té s’oblida de tapar-se. Agafa un gran refredat que l’obligarà a ingressar a l'hospital. Poc es pensa que una nit rebrà la visita del Reis. Un dels regals que li donen és un ós de peluix. La seva germana Elisabet li suggerirà que sigui ell el qui expliqui ara contes a l'ós ja que la mare sempre acaba adormint-se, així ho farà i serà una solució ben bona per poder dormir sempre tapats i no refredar-se més.

Més informació.


--------------------

Coberta del llibre Mamitis.