Autors i Autores

Rodolfo del Hoyo

Pòrtic

Rodolfo del Hoyo (Barcelona, 1953). Ha publicat més de vint llibres, principalment de literatura infantil i juvenil, però també de poesia i de narrativa. L'any 2012 va rebre el premi Recull-Joaquim Ruyra de Narrativa, pel llibre de narracions curtes Llegir al metro (2013). 

Es va iniciar en el món de la literatura amb la publicació de dos llibres de poemes en castellà tot i que el gruix de la seva obra està escrit en català. No renuncia, però, al castellà, que és la seva llengua materna. En el camp de la poesia destaquen Els dits de l’intèrpret (2003), El caminant a la deriva (2007) i Reconstruccions (2017).

Com a autor de literatura infantil i juvenil es va iniciar l’any 2000 amb la publicació d’El secret del planeta Moix. En aquest àmbit destaquen La colla del fantasma Barruf (2004), La font del cedre (2005), El capità Barruf i els caçafantasmes (2009), Un pingüí damunt del televisor (2010), El somriure de la Natàlia (2011), Quin niu més bonic! (2013), El bosc dels somnis perduts (2015), La Lea i el cargol (2016) i El sembrador d'estrelles (2017), entre altres.

Des del 1990 treballa com a gestor cultural a Santa Coloma de Gramenet. Una feina apassionant que li ha permès relacionar-se amb el ric i divers teixit associatiu colomenc del qual també forma part.

Dedica una intensa activitat al foment del llibre la lectura especialment entre infants i joves, tasca que desenvolupa principalment amb escoles, biblioteques i llibreries. Forma part del programa Lletres a les aules de la Institució de les Lletres Catalanes i ha estat nomenat autor de capçalera de la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet. Té obra traduïda a l’italià, al romanès, a l’armeni i a l’anglès. L’ONCE li ha editat en format Braille la novel·la infantil El secret del planeta Moix així com diversos poemes i narracions curtes.Pàgina elaborada per Rodolfo del Hoyo i Bea Fernández per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autor.
Fotografia de portada: © Maria Lorenzo.