Autors i Autores

Teresa Duch Dolcet

Teresa Duch signant llibres a Tarragona el dia de Sant Jordi de 2016.
Teresa Duch a la Fira del Llibre en Català, Barcelona, 2016.
Presentació d'El silenci de Vallbona a la cooperativa L'Olivera de Vallbona de les Monges, 2017.

Biografia

Teresa Duch Dolcet neix a Vimbodí l'any 1956 en el si d'una família pagesa. L'any 1984 es trasllada a Tarragona per motius professionals. Es comença a interessar per la llengua catalana als nou anys quan la mare li regala el llibre Faristol d'Artur Martorell, il·lustrat per Pilarín Bayés. És seguit pels llibres de la col·lecció "Històries" en català i també en castellà.

Llegir i escriure sempre li ha agradat, però descobreix la seva vocació literària amb Confieso que he vivido, una de les memòries de Pablo Neruda. En aquest moment desitja per primera vegada veure i explicar el món tal com ho fa Neruda.

Les responsabilitats familiars i laborals fan que el seu debut conscient en l'escriptura es demori quinze anys. El 2005, s'inscriu a l'Escola de Lletres i s'adona que per escriure la inspiració és imprescindible, però que conèixer les tècniques literàries n'és un complement necessari. Escriu només en català perquè és la llengua amb què sent i pensa.

L’any 2012 engega el blog Salsa-ficció, on hi publica quinzenalment.

Esporàdicament col·labora amb una columna d’opinió en la premsa local tarragonina i en la comarcal de la Conca de Barberà. També ha realitzat col·laboracions en diverses revistes literàries.

Entre el 2010 i el 2017 guanya alguns premis literaris, com el Concurs Relats de Dones de Tarragona i el Premi Maig de Vila-real.

Del 2008 al 2017 és membre del col·lectiu literari mots.en.cru, amb el qual realitza diverses publicacions. Actualment, participa en diferents col·lectius literaris, artístics i teatrals de la ciutat de Tarragona i de la Conca de Barberà.