Autors i Autores

Teresa Duch Dolcet

Teresa Duch signant llibres a Tarragona el dia de Sant Jordi de 2016.
Teresa Duch a la Fira del Llibre en Català, Barcelona, 2016.
Presentació d'El silenci de Vallbona a la cooperativa L'Olivera de Vallbona de les Monges, 2017.

Biografia

Teresa Duch Dolcet neix a Vimbodí l’any 1956 en el si d’una família pagesa. L’any 1984 es trasllada a Tarragona per motius professionals. Es comença a interessar per la llengua catalana als nou anys quan la seva mare li regala el llibre Faristol d’Artur Martorell, il·lustrat per Pilarín Bayés. Més tard segueixen els llibres de la col·lecció “Històries” en català i també en castellà. Llegir i escriure sempre li ha agradat, però descobreix la seva vocació literària llegint Confieso que he vivido, una de les memòries de Pablo Neruda. En aquest moment desitja per primera vegada veure el món tal com ho fa Neruda i saber-lo explicar com ell. Les responsabilitats familiars i laborals fan que el seu debut conscient en l’escriptura es demori quinze anys. L’any 2005 s’inscriu a l’Escola de Lletres i s’adona que per escriure, la inspiració és imprescindible, però conèixer les tècniques literàries n’és un complement necessari. Per això i perquè considera que mai no se’n sap prou, encara n’és alumna. Només escriu en català perquè és la llengua amb què sent i pensa.

L’any 2012 engega el blog “salsa-ficció”, on hi publica quinzenalment. Des del 2013 col·labora quinzenalment amb una columna d’opinió al setmanari Notícies TGN. Esporàdicament i des del 2021, col·labora amb el setmanari Nova Conca. 

De l’any 2010 a 2017 ha guanyat diversos premis literaris, entre els qual el 2n. del “Relats de Dones” de Tarragona i el Premi “Maig” de Vila-real.

Des del 2008 és membre del col·lectiu literari mots.en.cru amb el que ha realitzat diverses publicacions. Col·labora amb diferents col·lectius artístics i teatrals de la ciutat de Tarragona. Ha fet col·laboracions en revistes i premsa escrita.