Autors i Autores

Teresa Duch Dolcet

Pòrtic

Teresa Duch Dolcet (Vimbodí, Conca de Barberà, 1956) és narradora i bloguera. Actualment viu a Tarragona.

La seva vocació literària es materialitza l'any 2005, quan s'inscriu a l'Escola de Lletres de Tarragona. En realitat, sempre s'ha sentit feliç amb un bolígraf a la mà. De joveneta escriu cartes, contes per a explicar, petites obres per a representar i cròniques de viatges intercalades entre les fotografies. D'adolescent escriu poesia, només per a ella. En començar a l'Escola, es decanta cap a la narrativa.

La seva inspiració es nodreix de diferents fonts: la infantesa, la vida rural, l'amor per la terra, però també les experiències pròpies i allò que passa al seu voltant i més enllà. La revolta sobre un tema és sovint la principal motivació per parlar-ne. Recorre a la ironia i la crítica social. Ha publicat relats curts, novel·la negra, novel·la històrica i novel·la fantàstica. No es defineix com a escriptora de cap gènere concret perquè allò que més l’atrau de fer literatura és la llibertat per poder escriure sobre qualsevol tema en qualsevol moment.

Entre el 2013 i el 2020 col·labora quinzenalment amb una columna d'opinió al setmanari de la seva ciutat, Notícies TGN. Manté a la xarxa el blog Salsa-ficció, on explica quinzenalment la seva forma de veure el món i les coses que hi passen.

Des del 2016 és autora de capçalera de la Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Documentació i fotografies: Arxiu personal de l'autora.