Autors i Autores

Teresa Duch Dolcet

Pòrtic

Teresa Duch Dolcet (Vimbodí, Conca de Barberà, 1956) és narradora bloguera i columnista. Actualment viu a Tarragona.

La seva vocació literària es materialitza l'any 2005, quan s'inscriu a l'Escola de Lletres de Tarragona. En realitat, sempre s'ha sentit feliç amb un bolígraf a la mà. De joveneta escrivia cartes, contes per a explicar, petites obres per a representar i cròniques de viatges intercalades entre les fotografies dels viatges. D'adolescent va escriure poesia, només per a ella. Finalment, en començar a l'Escola s'ha decantat cap a la narrativa.

La seva inspiració es nodreix de diferents fonts: la infantesa, la vida rural, l'amor per la terra, però també les experiències pròpies i allò que passa al seu voltant i més enllà. La revolta sobre un tema és sovint la principal motivació per parlar-ne. Empra sovint la ironia i la crítica social. Ha publicat relats curts i novel·la negra, però no es defineix com escriptora de cap gènere concret perquè de fer literatura, allò que més l’atrau és la llibertat per poder escriure sobre qualsevol tema en qualsevol moment.

Agraeix els premis literaris que ha guanyat pel reconeixement que comporten. I també agraeix les crítiques a les seves obres, eina que considera important per a completar el procés d'escriptura i millorar-lo.

Manté a la xarxa el blog Salsa-ficció, on explica quinzenalment la seva forma de veure el món i les coses que passen. Col·labora quinzenalment amb una columna d’opinió al setmanari de la seva ciutat, Notícies TGN.

Des del 2016 és autora de capçalera de la Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autora.Documentació i textos de l'autora.
Fotografies de l'arxiu personal de l'autora.
Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.