Autors i Autores

Teresa Duran

Pòrtic

Teresa Duran i Armengol (Barcelona, 1949) és escriptora i il·lustradora. Autora molt polifacètica, destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. Diplomada en Disseny Gràfic (1975), és llicenciada (1986) i doctora (2001) en Pedagogia. La seva activitat és constant i variada, i és que ha aconseguit unir feina i plaer, convertint qualsevol projecte, en repte i il·lusió.

Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves. Cal destacar-ne Joanot de Rocacorba (1982), A les fosques (1989) o la col·lecció Popof i Kokatasca. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, al francès, al portuguès, al coreà, al basc o al gallec i per les quals ha rebut diversos premis.

És, igualment, il·lustradora i traductora. Ha omplert de belles imatges, revistes, portades de discs i llibres i ha traduït obres tan memorables com els Contes per telèfon de Gianni Rodari o Els últims gegants de François Place. També ha gestionat gran quantitat d'exposicions, ha escrit guions per a programes de ràdio, i també de televisió i multimèdia, així com de teatre.

Teresa Duran també ha estat professora de disseny, llibretera, cuinera, dinamitzadora cultural, rondallaire, conferenciant, redactora, compaginadora, publicitària... Ha col·laborat habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades, entre les quals destaca Faristol, revista que ha dirigit durant anys, Cavall Fort, Tretzevents, El Tatano, i el Periódico de Catalunya, on s'ocupa de la crítica de literatura infantil.

Actualment és professora del Departament de Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica de Formació del Professorat a la Universitat de Barcelona.

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Mar Veciana per a l'AELC.
Fotografies: Arxiu personal de l'autora.