Autors i Autores

Salvador Espriu
1913-1985

Coberta del llibre Ocnos i el parat esglai.

Ocnos i el parat esglai

Ocnos i el parat esglai, es publica per primera vegada dins els actes oficials de l'Any Espriu. Fou un projecte dels últims anys d'Espriu, amb el propòsit de recopilar i revisar tota la seva producció assagística. Ocnos i el parat esglai no és un llibre de poemes ni de narracions, sinó el llibre pòstum, inèdit, de Salvador Espriu, que reuneix la seva obra assagística.

El llibre té 26 textos sobre artistes, una característica singular dedicada a molts artistes: de Bruegel el Vell a Velázquez, de Picasso o Xavier Nogués a Apel·les Fenosa, de Dalí a Subirachs, dels fotògrafs Jean Dieuzaide a Toni Vidal, de Cusachs a Joan-Pere Viladecans, d'Amèlia Riera a Àngels Freixanet i un llarg etcètera d'altres artistes, i sovint aleshores joves promeses, si ens fixem en la data del suport espriuà.

Mireia Mur i Ramon Balasch, estret col·laborador del poeta els últims anys de la seva vida, són els curadors del llibre que, seguint la vella tradició de complicitat entre l'art i la societat civil, ha comptat amb la col·laboració de l'artista de Sant Cugat Sergi Barnils per fer-ne les il·lustracions.

(Fragment de la nota de premsa de l'Any Espriu)