Autors i Autores

Carles Fages de Climent
1902-1968

Pòrtic


Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968). Poeta, narrador i dramaturg.

Inicia la seva carrera literària amb la participació als Jocs Florals (Figueres, Girona, Barcelona, etc.) on guanya diversos premis.

Arran dels seus estudis universitaris a Barcelona coneix els intel·lectuals noucentistes i estableix una gran amistat amb Eugeni d'Ors, de qui serà un fidel seguidor. La influència noucentista impregna una obra determinada per la geografia física i humana de l'Empordà. Els poemaris Les bruixes de Llers (1924), amb il·lustracions de Salvador Dalí, Balada del sabater d'Ordis (1954), la seva obra més representativa, i Somni de cap de Creus (2003) en són un exemple clar. Els seus llibres de sonets, Sonets (Primer i segon llibre) (1979) presenten un estil classicitzant que contrasta amb altres aportacions poètiques més populars com els Epigrames (2002).

En prosa, la seva obra màxima és la biografia novel·lada, Climent (1933). També són destacables les seves col·laboracions a revistes culturals com La Revista o Revista de poesia i a diaris diversos (El Dia de Terrassa, La Vanguardia, Diario de Barcelona etc.). En les seves obres de teatre hi trobem la recreació de llegendes i cançons populars com La dama d'Aragó (1955).


Pàgina elaborada per Francesc Viñas per a l'AELC.
Fotografies del llibre Carles Fages de Climent (1902-1968). Poètica i mítica de l'Empordà. Figueres: BRAU Edicions, 2002.