Autors i Autores

Gabriel Galmés
1962-2001

Pòrtic

Gabriel Galmés, Manacor (1962-2001). Escriptor, traductor, professor i columnista. Llicenciat en Filologia Anglesa, és un dels autors mallorquins més reconeguts de la segona meitat del segle XX, tot i la seva prematura mort als trenta-nou anys.

D'entre les seves obres destaquen: Parfait Amour (1986), conjunt de relats amb els quals es dona a conèixer, El rei de la casa (1988), La vida perdurable (1992), El rei de la selva (1996) i Una cara manllevada (publicada l'any 2000, poc abans de la seva desaparició).

Gabriel Galmés és, també, autor dramàtic i traductor amb el Grup Iguana Teatre, així com col·laborador habitual de diaris com l'Avui, El País o Diario de Mallorca, on tracta, sovint amb un punt de vista irònic, temes diversos referits a l'actualitat de la vida i societats mallorquines. L'autor de Manacor exerceix també la docència tant en instituts com a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La seva mort el 2001 trunca, a parer de molts, una carrera molt brillant i prometedora en el camp de les lletres i la cultura pròpies de les Illes Balears i catalanes en general.Pàgina elaborada per Oriol Pubill per a l'AELC.
Fotografies: © Àlbum Galmés. Barcelona: Quaderns Crema, 2002.