La memòria del sabor
"Joan Garí és un dels grans escriptors valencians de la literatura catalana. Ha conreat diversos gèneres literaris i el periodisme. I ara s'endinsa en la gastronomia amb el llibre La memòria del sabor […]: una prosa tan esplèndida com seductora."
(Jaume Fàbrega. El Temps, desembre 2015)
* * *
"Garí es deixa portar pel seu personal estil assagístic […]. La seua admiració s’estén a totes aquelles dones que, arraconades en tants altres àmbits de la historia, han dignificat i enriquit el nostre patrimoni gastronòmic."
(Felip Pineda. Lletres Valencianes, núm. 46, juny 2016)
* * *
"Un escritor fino y lúcido como Joan Garí ha escrito un libro de cocina con un título que consigue ser, a la vez, poético y obvio."
(Emili Piera. Levante-emv, 26 de desembre del 2015)
* * *
"Un projecte literari personal, instransferible, gairebé íntim, però sempre amb alta intenció literària."
(Xavier Pla. El Temps, 29 de desembre del 2015)
* * *
"Joan Garí també cuina (ha tingut una mestra excel·lent) i, si ho fa com escriu, no tinc més que envejar els seus afortunats comensals."
(Martí Domínguez. Levante-emv. Posdata, 23 de gener de 2016)
* * *
"La meua admiració per Joan Garí ha augmentat amb cada article i cada llibre seus, entre altres raons, per l’extraordinari domini que té de l'adjectivació, per la profunda elaboració discursiva a què sotmet la redacció i per l'audàcia de les imatges que suggereix."
(Josep Palomero. Saó, juliol 2016)
* * *
"La memòria del sabor és la gran referència de la nostra literatura gastronòmica."
(Jaume Fàbrega. Cuina i cultura del gust al País Valencià, Alacant, 2018, p. 122).