Autors i Autores

Pilar Garriga

Fotografia de l'autora.
Fotografia de l'autora.

Biografia

Pilar Garriga (Barcelona, 1956) estudia a Les Écoles Françaises de Barcelona i cursa el batxillerat a l’Institut Montserrat de Barcelona. Continua els estudis a l’Escola Universitària de Traductors de Bellaterra (UAB), a l’Escola de Mestres de Sant Cugat (UAB) i a la Facultat de Filologia a la Universitat de Barcelona (UB).

Treballa de mestra de català a l’Escola Lluís Millet de Santa Coloma de Gramenet, i a Barcelona, a l’escola Antoni Brusi. Els darrers anys exerceix de professora d’institut a Barcelona.

Assisteix al Seminari de Literatura Infantil i Juvenil de Rosa Sensat i col·labora amb Concepció Zendrera, directora de la secció Infantil i Juvenil de l’Editorial Joventut.

Comença a traduir àlbums infantils i, a poc a poc, s'hi afegeixen els llibres juvenils i els àlbums de còmics per a diferents editorials de Barcelona, sobretot del francès al castellà i al català, arribant a traduir uns quatre-cents títols. Tradueix per al grup editorial Grijalbo Mondadori, per a l’Editorial Joventut i per a Zendrera-Zariquiey. També col·labora amb Edicions 62, Edicions B i Ediciones Serres.

Més tard, redueix l'etapa de traducció per centrar-se en la creació literària, escrivint contes, poesia i novel·la. Publica Un estiu a Borneo (2003), la protagonista de la qual està inspirada en la germana de l'autora, una veterinària d'orangutans a la selva de Borneo. També serà publicat en castellà l'any 2005. L'autora viatja a Borneo i escriu L’home del bosc (2005). Després, i encara seguint els passos de la germana veterinària, que viatja a Sierra Leone per feina, escriu Un estiu a Tacugama (2009). I seguint amb els mateixos personatges de les novel·les anteriors publica Un estiu al Priorat (2014).

Ha participat en llibres col·lectius i antologies. Realitza conferències, clubs de lectura, tertúlies i xerrades sobre literatura amb adults i amb joves.