Autors i Autores

Pilar Garriga

Pòrtic

Pilar Garriga Anguera (Poble Nou, Barcelona, 1956) estudia a Les Écoles Françaises i cursa el batxillerat a l’Institut Montserrat. Es diploma en traducció a l’EUTI de Bellaterra (UAB), en magisteri a l’Escola de Mestres de Sant Cugat (UAB) i es llicencia en filologia catalana a la Universitat de Barcelona (UB).

Treballa de mestra de català a l’Escola Lluís Millet de Santa Coloma de Gramenet, i després, a Barcelona, a l’escola Antoni Brusi. Els darrers anys és professora d’institut a Barcelona. Ha estat membre del Seminari de Literatura Infantil i Juvenil de Rosa Sensat (1988-2008) i col·laboradora (1989-1999) de Concepció Zendrera, directora de la secció infantil i juvenil d’Editorial Joventut.

És traductora de novel·la i, sobretot, de llibres infantils i d’àlbums de còmic juvenil i per a adults. Ha treballat per a les editorials Joventut, Zendrera Zariquiey, Grijalbo Mondadori, Edicions 62, Edicions B i Ediciones Serres. Actualment col·labora amb Norma Editorial.

Autora de la novel·la Un estiu a Borneo (2003), que té com a protagonistes la germana de l'autora, primatòloga i veterinària a la selva de Borneo, i dos estudiants, en Martí i la Mont. Aquests personatges són els protagonistes també de les altres novel·les L’home del bosc (2005), Un estiu a Tacugama (2009), Un estiu al Priorat (2014) i Un estiu al Delta (2020). És autora, juntament amb Alfred Sala, d'Anem a caçar bolets (2021). L'any 2023 publica el recull de dites i refranys A gota a gota... es fa gorg.

També ha participat en el programa de ràdio El Cafè de la República, de Joan Barril, i participa en llibres col·lectius de narrativa i poesia. Realitza conferències, clubs de lectura, tertúlies i xerrades sobre els seus llibres amb adults i joves.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autora.


Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.

Documentació: arxiu personal de l'autora.
Fotografies: arxiu personal de l'autora.