Autors i Autores

Elena Gavarró

Biografia

Elena Gavarró i Buscà neix a Barcelona el 4 de juliol de 1968. Estudia Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, ciutat on també es forma com a correctora i traductora.

El 2001 cursa dos anys de novel·la, situada al nivell de professors de l’Aula de Lletres, escola d’escriptura on imparteix algunes sessions com a professora. És aleshores quan se li ofereix treballar com a "negre literari", i ho refusa amb el desig de publicar amb el seu nom real.

Durant alguns anys ensenya llengua i literatura a diferents nivells, i exerceix de professora de sintaxi i llengua catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sempre lligada al món de la llengua i la comunicació, exerceix també com a editora al Departament de Publicacions de la Universitat de Barcelona, on participa en diferents projectes de comunicació.

Lectora de Mercè Rodoreda i Sánchez Piñol, també es reconeix seguidora de Khaled Houssani o Gabriel García Márquez.

El 2013 La Busca Edicions li publica la seva primera novel·la, Viatge a Zungaza. I amb la seva segona novel·la, Sota terra (Edicions Documenta Balear), guanya el XXVIè Premi de Narrativa Joan Marquès Arbona (Sóller, Mallorca).

Actualment, a més d’escriure, col·labora amb ressenyes literàries en alguns mitjans de comunicació, com l’Independent de Gràcia (Barcelona).