Anna
Genover i Mas
Associaciˇ d'Escriptors en Llengua Catalana
Entrevistes

"Tot va comenšar el dia que el meu nebot Rishi va fer deu anys", explica l'escriptora Anna Genover i Mas (Girona) "Volia regalar-li alguna cosa especial i vaig decidir escriure-li un conte". AixÝ Ús com va nÚixer El Broc MÓgic, un llibre adrešat a joves a partir de dotze anys que, desprÚs de passar per diversos concursos literaris, ara surt al mercat.

Genover, en acabar el llibre, el va enquadernar i va fer la seva versiˇ personal per al nen. Ara, dos anys desprÚs, quan en Rishi "ja ha entrat a la fracciˇ de 'jove adult' segons els cÓnons literaris", tindrÓ "la versiˇ del premi"....

...Als Estats Units es va adonar que en realitat podia ser tot all˛ que somiava grÓcies a les hist˛ries que escrivia. Avui dia viatja i viu tota mena d'aventures amb la literatura infantil i juvenil. The Grumpy Gardener, traducciˇ a l'anglŔs de La Jardinera Rondinaire, Ús el primer llibre publicat al CanadÓ i que a la tardor sortirÓ en catalÓ. Actualment prepara una colĚlecciˇ de llibres d'aventura, els primers dos volums de la qual sˇn El Broc MÓgic i El Tresor de Pakamotu.

La presentaciˇ d'El Broc MÓgic a Girona serÓ a finals de maig a la Llibreria 22 i anirÓ a cÓrrec de Rosa Serrano, editora de TÓndem Edicions. TambÚ es presentarÓ a Alacant, ValŔncia i Castellˇ".

(Ana RodrÝguez: Diari de Girona, 24 d'abril de 2008)--------------------L'autora al racˇ infantil i juvenil de la Llibreria 22 de Girona. Foto: ęPunt Diari.