Autors i Autores

Emília Illamola

Retrat de l'autora.
Emília Illamola.

Biografia

Emília Illamola Ganduxé neix a Argentona l'any 1953. Vinculada laboralment al món del llibre des del 1974 i fins al 2011. Actualment, escriu i col·labora en diversos programes de ràdio i en activitats literàries. És activa en el sector cultural de Catalunya: participa de lectures i recitals, organitza presentacions de llibres, forma part del jurat de premis literaris i publica ressenyes culturals.

Ha publicat el llibre de prosa poètica Fraccions (Viena Edicions, 2012), les novel·les Joc de llunes (Nova Casa Editorial, 2014), Una certa onada (Quorum Llibres, 2015), Más allá del cielo azul (Nova Casa Editorial, 2016), Cabrils, Sao Paulo, Barcelona. Un amor pendent (Voliana Edicions, 2017), La lectora accidental (Quaderns de la Font del Cargol/Cossetània, 2021) i el recull de relats Encara hi ha papallones al jardí (Quorum Llibres, 2017). Les seves obres han estat presentades en llibreries, biblioteques i entitats culturals.

Ha participat en la carpeta d’art M. Teseu i el Minotaure, amb Joan Poch i Joan Carles Gonzàlez Pujalte (La Comarcal, 2013) i ha estat cocuradora, amb Isidre Julià i Josep Lladó, del recull Els poetes del Maresme (Voliana, 2019) així com de Dones poetes de la Maresma, amb Queralt Morros (Voliana, 2021).