Joan Josep
Isern
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Joan Josep Isern (Barcelona, 1950). Crític literari.

Col·laborador habitual en diferents revistes i diaris. Ha escrit articles al suplement literari del diari Avui des de l'any 1989 fins l'any 2009. Durant aquest període va publicar, aproximadament, sis-cents articles en aquest mitjà i una vuitantena d'articles a la revista mensual Qué leer, de la qual era responsable de la secció de literatura catalana.

Posteriorment ha col·laborat amb altres mitjans com ara a les revistes Serra d'Or i Caràcters i ha escrit articles per diversos portals i revistes digitals com Lletra, Joan F. Mira, Vilaweb, Paper de Vidre i Núvol.

És membre fundador dels consells de redacció de les revistes Cultura entre 1989 i 1996, i Literatures, editada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, entre 2003 i 2006. Escriu al Diari de Barcelona, entre 1983 i 1984, i a moltes altres publicacions com Quimera, Canigó o Cavall Fort.

Cal destacar la publicació dels llibres 25 anys de Festes Fabra i Quaranta anys de Premis Recull, obra que resumeix la trajectòria del certamen de Blanes, del jurat del ha format part durant uns quants anys. També cal remarcar, en efecte, la seva tasca com a membre del jurat d'una gran quantitat de premis literaris com el Sant Jordi de novel·la, el "Joanot Martorell", els premis de la Crítica Catalana, els premis Ciutat de Barcelona, o el "Llorenç Villalonga, Ciutat de Palma", entre d'altres. Joan Josep Isern és professor de crítica literària a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, de la qual n'és membre fundador. D'altra banda, és lector de diverses editorials i ha col·laborat, a més, en el Diccionari de la Literatura Catalana d'Enciclopèdia Catalana i en els cursos "Com neix un llibre", sobre la creació literària i l'edició.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Actualització: Helena Molist per a l'AELC.
Documentació: Joan Josep Isern.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.--------------------