Autors i Autores

Salvador Jàfer

Pòrtic

Salvador Jàfer (Ràfol de Salem, Vall d'Albaida, 1954) és escriptor, poeta, traductor i professor de llengua.

Tot i que la seva carrera universitària es desenvolupa en el camp de la Filologia Italiana i Francesa, els seus interessos es decanten, sobretot, vers l'estudi de la civilització i cultures islàmiques, i molt especialment de la cultura i civilització d'Al-Àndalus, interès que apareix reflectit en la seva pàgina web.

La seva producció poètica comença als anys setanta amb poemaris com L'esmorteïda estela de la platja (1975) i Lívius Diamant (1975). Uns anys de silenci precedeixen el poemari Els caçadors salvatges, que guanya el 1985 el premi de la Crítica Ciutat de València.

Salvador Jàfer combina la seva activitat acadèmica i la seva producció poètica, que actualment segueix augmentant a través de la seva pàgina web, amb les traduccions publicades a diverses revistes tant del francès i l'italià com del portuguès i esporàdicament de l'anglès i el castellà.

Treballa a l'Escola Oficial d'Idiomes de València, i té la seva obra poètica aplegada fins al moment al volum Produccions Ansietat (1988), tot i que és a través de la pàgina web La Terra d'Enlloc on segueix acumulant coneixements de tot tipus i té exposada la seva obra.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Abel Ramon Vidal per a l'AELC.
Fotografia: Arxiu personal de l'autor.