Tessa Julià Dinarès
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Tessa Julià Dinarès (Matadepera, Vallès Occidental, 1952). A partir dels deu anys i fins ara sempre ha residit a Terrassa. Llicenciada en Pedagogia i en Arts dramàtiques a la Universitat de Barcelona, i formada en Arts escrites a l'Aula de Lletres. Catedràtica de Psicopedagogia, en aquests moments, jubilada. Dedica la seva vida laboral al món de la docència en diferents àmbits des de l'escola bressol fins a la universitat. Dedica molt de temps al teatre, on exerceix tant d'actriu com d'ajudant de direcció o de guionista.

Dins el món de la docència ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen Encetar l'escriure (1994), Avaluació a parvulari (1998), Propostes pràctiques per analitzar materials curriculars (1998), i Educación Primaria. Área de Lengua castellana (1999). Ha escrit articles a les revistes Infància, Perspectiva escolar, Guix, Aula i Àmbits de Psicopedagogia, on també format part del consell de redacció. Amb articles com "Llegir i escriure", "L'adaptació de materials curriculars", "Llegir i escriure; ajudar a pensar?", "Adaptación de materiales curriculares para alumnado con necesidades educativas especiales", "L'aixopluc de la Marta Mata" i "El gimnàs de la Victòria", entre altres.

El 2011 surt publicada la seva primera novel·la infantil, Em vaig casar amb els meus pares, i el 2013, la segona, Un secret a les butxaques. L'any següent apareix la seva primera novel·la per a adults, El cosidor d'errades. El 2011 rep un accèssit del Premi Fiter i Rossell de novel·la atorgat pel Govern d'Andorra. El 2016 publica, a l'editorial Animallibres, la novel·la juvenil No sense tu, i a incis de 2017, a l'editorial La Galera, l'àlbum il·lustrat Refugiada, amb il·lustracions d'Anna Gordillo.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autora.
Documentació i textos de l'autora.
Fotografia de l'arxiu personal de l'autora.--------------------