Autors i Autores

Hermínia Mas

Pòrtic

Hermínia Mas (Casserres, 1960) és poeta i narradora.

Ha guanyat premis de poesia, com el Miquel de Palol (1995), el Caterina Albert (1993) o el Tardor (2004). També n'ha guanyat de narrativa, entre els quals destaca el premi Folch i Torres (1999), que va obtenir per l'obra Ulldevellut, escrita conjuntament amb Josep-Francesc Delgado; una història amb rerefons ecològic situada al Berguedà del 1920 i que té com a protagonistes una noia i un os.

Els seus contes curts, aplegats sota el títol d'El secret de la persiana, tracten els problemes quotidians dels joves i dels adults: la pobresa, l'atur, les relacions amoroses, i ho fan sovint amb tendresa i humor.

Dels seus llibres per a nens, entre els més coneguts hi ha La girafa del coll curt, una història sobre la marginació i la integració, La bruixa que no sabia riure, o E-mail de Buenos Aires, una novel·la d'intriga que té com a protagonista una nena adoptada que va coneixent esdeveniments del seu passat.

La pell del pensament, el seu darrer recull de poesia, és un llibre sobre les emocions, sensacions i vivències d'una infantesa rural de finals dels anys seixanta en un marc gairebé desaparegut.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Bea Fernández i Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografies: Arxiu personal de l'autora.