Pasqual Mas i Usˇ
Associaciˇ d'Escriptors en Llengua Catalana
P˛rtic

Pasqual Mas i Usˇ (Almassora, 1961) Ús escriptor i doctor en filologia. De 1999 a 2011 ha dirigit la revista internacional de teatre Fiestacultura, i en l'actualitat Ús CatedrÓtic de Llengua Espanyola, director del Taller d'Escriptura creativa de la Universitat Jaume I i professor d'Espectacles de carrer del MÓster en Gestiˇ Cultural de la Universitat de ValŔncia.

╔s columnista d'El Punt Avui, Araomai, Heraldo de Castellˇn, i colĚlaborador literari de Lletres Valencianes, El Temps o L'Aljamia, entre altres.

╔s autor de nombrosos estudis sobre el Barroc valenciÓ i la literatura en general publicats a Alemanya, Espanya, Estats Units i Franša.

En el terreny literari ha publicat obres de poesia i de teatre, i destaca per novelĚles com Salt en fals (1997), Pavana per a un home sense nom (premi Ciutat de Sagunt, 1999), La cara oculta de la lluna (premi Enric Valor, 2000), Diva (2005), Metr˛poli (2012), Tombatossals segle XXI (2014) o Un miracle sense importÓncia (premi Ciutat de Carlet, 2016), entre altres.

╔s soci de l'Associaciˇ d'Escriptors en Llengua Catalana.PÓgina elaborada per Carme Ros i Nausica SolÓ.
Documentaciˇ de l'arxiu personal de l'autor.
Fotografia: ę Lola Torres.--------------------