Autors i Autores

Pasqual Mas i Usó

Pòrtic

Pasqual Mas i Usó (Almassora, 1961) és escriptor i doctor en filologia. De 1999 a 2011 ha dirigit la revista internacional de teatre Fiestacultura, i en l'actualitat és Catedràtic de Llengua Espanyola, director del Taller d'Escriptura creativa de la Universitat Jaume I i professor d'Espectacles de carrer del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de València.

És columnista d'El Punt Avui, Araomai, Heraldo de Castellón, i col·laborador literari de Lletres Valencianes, El Temps o L'Aljamia, entre altres.

És autor de nombrosos estudis sobre el Barroc valencià i la literatura en general publicats a Alemanya, Espanya, Estats Units i França.

En el terreny literari ha publicat obres de poesia i de teatre, i destaca per novel·les com Salt en fals (1997), Pavana per a un home sense nom (premi Ciutat de Sagunt, 1999), La cara oculta de la lluna (premi Enric Valor, 2000), Diva (2005), Metròpoli (2012), Tombatossals segle XXI (2014) o Un miracle sense importància (premi Ciutat de Carlet, 2016), entre altres.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros i Nausica Solà.
Documentació de l'arxiu personal de l'autor.
Fotografia: © Lola Torres.