Autors i Autores

Manuel Forcano

Pòrtic

Manuel Forcano (Barcelona, 1968) és poeta i professor d'Hebreu i d'Arameu a la Universitat de Barcelona. La seva poesia, d'herència classicista i alhora d'una gran actualitat, ha estat molt ben considerada per la crítica per destil·lar una senzillesa que no defuig la complexitat dels conceptes ni els referents cultes. A partir de l'inicial Les mans descalces (1993) basteix una obra premiada en nombroses ocasions, amb el Josep M. López Picó, els Jocs Florals de Barcelona, el Carles Riba o el Miquel de Palol de poesia, entre d'altres.

El seu coneixement de les llengües semítiques l'ha convertit en un traductor constant, sobretot de poesia. Cal destacar les versions d'obres de Iehuda Amikhai i de Pinkhas Sadé. Amb el llibre de Iehuda Amikhai, Clavats a la carn del món, va guanyar el Premi Cavall Verd de Traducció 2002 atorgat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Ha publicat els llibres de poesia Corint, premi Jocs Florals de Barcelona, 2000, Com un persa, que va merèixer el Premi Internacional Tívoli Europa Giovanni 2002, entre altres.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per X. R. Trigo per a l'AELC.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.