Autors i Autores

Carme Miquel
1945-2019

Pòrtic

Carme Miquel (la Nucia, 1945-2019) va nàixer a la comarca de La Marina Baixa però és a la ciutat de València on ha transcorregut la major part de la seua vida. Tanmateix, les vacances i alguns altres períodes de temps de la seua infantesa els va passar a la comarca de la Marina Alta. Així és que aquests tres espais geogràfics influiran en el seu viure i en la seua escriptura, tot constituint les fonts d'on ha begut una rica cultura popular. També en aquestes comarques es troben una part important dels paisatges que ha interioritzat i posteriorment ha literaturitzat.

La seua activitat literària és un complement al treball d'ensenyant, que ha exercit durant més de trenta-vuit anys, i a l'activisme social desenvolupat no només en àmbits pedagògics i educatius, sinó també en àmbits mediambientals, culturals i cívics en general.

Pel que fa a la seua obra, a més de la novel·la "d'adults" ha conreat altres gèneres. Val a dir que la influència de la seua professió en la literatura es veu reflectida bàsicament en els seus llibres infantils i juvenils, mentre que les reflexions i anàlisis polítiques i socials són exposades, sobretot, en els assaigs juvenils —A cau d'orella. Cartes a Roser i Murmuris i crits. Cartes a Mireia) dedicats a les seues filles— i en els articles que publica periòdicament a la premsa.

Carme Miquel mor a València el 18 de juny de 2019, a l'edat de setanta-quatre anys.


Fou sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografia: Arxiu personal de l'autora.