Ignasi Mora
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Biografia


Ignasi Mora i Tarrazona va néixer a Gandia, la Safor, el 1952. Llicenciat en Filosofia Pura, la seva activitat professional ha estat variada, però sempre d'alguna manera lligada al món del periodisme, la literatura o la llengua catalana.

Periodista des del 1970, no és fins a la dècada dels anys 90 que comença a dedicar-se a la literatura de ficció. Ha cultivat bàsicament prosa, en especial la novel·la, amb Finale (1992) o Maig (2006), i la narració breu, amb reculls com Les veus de la ciutat (1997), però també ha tastat el teatre amb Tot el temps del món (1998).

Com a periodista, destaca la seva tasca de redactor i director, especialment de publicacions comarcals i tan diverses com la satírica El Dàtil o la cartellera Bagalina. Actualment treballa d'editor en cap a la revista turística Viajer@s por la Comunitat Valenciana. També ha col·laborat de forma periòdica en els diaris Avui, El Observador, El País, Levante i Las Provincias, i en diverses revistes de viatges com Catalònia o Descobrir Catalunya, i culturals i literàries, com Caràcters i l'Espill.

Però el seu currículum professional no acaba aquí: Ignasi Mora ha codirigit una col·lecció d'històries gràfiques valencianes (Gandia, Alcoi, Alacant, Castelló de la Plana, etc.) entre d'altres projectes editorials. També ha estat professor de català, assessor cultural, locutor i, fins i tot, guionista gastronòmic al Canal 9. En aquesta línia ha publicat alguns llibres sobre gastronomia. Entre març del 2001 i juliol del 2003 ha coordinat Gandia Televisió.

Ignasi Mora va deixar la seva ciutat natal per establir-se definitivament al poble de Benissivà, a la vall de Gallinera. Tot i així, ha seguit vinculat estretament amb Gandia, tant pel que fa a les activitats culturals -actualment és membre del Consell Tècnic de Cultura Municipal-, com pels escenaris literaris. En aquest sentit, cal apuntar que Les veus de la ciutat i Les veus de la família estan ambientades en aquesta ciutat.

--------------------