Autors i Autores

Jordi Ortiz i Casas

L'autor el 2016, en una de les seves visites a escoles.
L'autor, en un retrat recent.

Biografia

Jordi Ortiz i Casas neix a Barcelona l'any 1969, sota mateix del cementiri de Montjuïc. De ben petit va a viure a l'Hospitalet de Llobregat i aviat se sent atret per la literatura de ciència-ficció. Després del seu pas pels centres de primària i secundària inicia la carrera de Dret que abandona perquè entra a treballar al sector de les assegurances. Titulat en mediació d'assegurances munta un despatx propi. Es casa als vint-i-dos anys i torna a viure a la seva ciutat natal. Comença a alternar la seva feina inicial que ha durat al llarg de trenta anys amb la d'escriptor, ofici que esdevé prioritari i únic des de fa alguns anys.

L'any 1998 publica el seu primer llibre, Crim de les Àligues, una novel·la negra adreçada al públic adult. El 2002, amb Nigra, comença la seva etapa d'autor de narrativa per a joves i el 2005, amb Talpirons i ratolents l'adreçada als infants. Des d'aleshores visita sovint escoles i instituts, un fet que li permet parlar de la seva obra i conèixer directament els seus lectors als quals intenta despertar la passió per la lectura i l'escriptura.

Escriptor prolífic, actualment té publicats més de vint llibres que han rebut nombrosos premis entre els quals es poden destacar el Contarella de Ciutadella de Menorca per Bublub, el peix que no sabia nedar, el premi Vila de Perpinyà per Gota d'aigua (inèdita) adreçats a infants; el Mallorca per In absentia [Judici a la Terra] i el Ciutat d'Olot per Doble identitat destinats als joves, el Ciutat d'Elx-Antoni Bru per Essència de guaiaba i el Ciutat de Badalona per Oprimits dirigits al públic adult. L'any 2015 rep el V Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb l'obra Vorejant els límits.

Continua la seva carrera literària simultanejant les obres dedicades als més joves amb les dels més grans.