Sergi Pāmies
Associaciķ d'Escriptors en Llengua Catalana
Pōrtic

Sergi Pāmies (París, 1960). Escriptor, traductor i periodista.

Inicia la seva carrera literāria amb la publicaciķ dels reculls de narrativa breu T'hauria de caure la cara de vergonya (1986) i Infecciķ (1987). A continuaciķ publica les novelˇles La primera pedra (1990), L'instint (1992) –Premi Prudenci Bertrana de novelˇla–, i Sentimental (1996). Amb La gran novelˇla sobre Barcelona (1997), que rep el Premi Crítica Serra d'Or, l'autor retorna a la narrativa breu, gčnere que segueix conreant amb els títols L'últim llibre de Sergi Pāmies (2000), Si menges una llimona sense fer ganyotes (2006) –premis Ciutat de Barcelona, Lletra d'Or i Setenil–, La bicicleta estātica (2010) i Canįons d'amor i de pluja (2013).

Al mateix temps cal destacar la seva tasca com a traductor, principalment del francčs al catalā i al castellā, i la publicaciķ d'un gran nombre d'articles periodístics en diferents mitjans de comunicaciķ com ara El Temps, El País i La Vanguardia, entre d'altres. Des de fa anys és colˇlaborador habitual en diversos programes de rādio.

Tota la seva obra ha estat traduīda al castellā i al francčs, i té obra traduīda a l'alemany, l'anglčs, el gallec, el grec i l'italiā.Pāgina actualitzada per Josep Miās per a l'AELC.
Fotografies cedides per l'editorial Quaderns Crema, Š Lisbeth Salas Soto.--------------------