Autors i Autores

Gemma Pasqual i Escrivà

Coberta del llibre L'homenot del barret.

L'homenot del barret.

Què fa l'Enric Valor cap a les dues del migdia, el 13 de gener de 2000, en un eriçat dia d'hivern a Penàguila, abraçat a un ginebre monumental que té més de tres segles, on misteriosament parlen els animals, les plantes i les aigües?

Un llibre que ret homenatge a l'escriptor castallut quan està a punt de cloure's l'any Valor.

L'homenot del barret és l'homenatge que Edicions 96 ret al prolífic escriptor Enric Valor. L'autora d'aquesta gran rondalla adreçada a lectors a partir de vuit anys, Gemma Pasqual, conta la vida del narrador i lexicògraf valencià en un llibre il·lustrat pel dibuixant Jesús Huguet.

La història comença a l'hivern amb la mort de l'autor, abraçat a un ginebrer, i traça un recorregut que anirà fins al moment del seu naixement i passarà pels esdeveniments més importants de la seva biografia.

Gemma Pasqual recupera els protagonistes de les seves rondalles, com Rosella i Margarida, el pastor de la Vall, i queixalets també, Toneta, la rabosa, el llop, En Nabet, Joan Ratot, Abd al-Maduix, el matrimoni de Bèlgida o el mig pollastre. Recorrent les quatre estacions de l'any i els paisatges valorians, la gran rondalla descobrirà les anècdotes més divertides de "l'homenot del barret" a partir de les converses amb els personatges que ell mateix va crear.

(Sinopsi)