Miquel Rayó
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Comentaris d'obra

"A través del seu relat, Miquel Rayó cerca de reconciliar-nos amb la natura. La rondalla meravellosa hi és present: màgics i nans, transformacions i encanteris, prínceps i princeses. Però en el fons de tot aquest material, tan ben tractat, hi ha l'emoció profunda de l'home que estima la vida i que ens la voldria fer estimar".

(Gabriel Janer Manila. Gener de 1983)

* * *

"Miquel Rayó enfila amb saviesa paraules plenes de la dolçor i la sonoritat del parlar de les illes, que evoquen imatges de colors intensos, personatges que sembla que et respirin a cau d'orella, mons on es barregen, en un joc que et fa constantment l'ullet, les moltes dèries de l'autor: els contes populars, els relats de viatgers antics, el mar...".

(Mercè Canela. Avui, 26 de juny de 1998)

* * *

"En un registro más grave, y con una admirable sencillez y precisión, el mallorquín Miquel Rayó fue el ganador del Premio Edebé Infantil con El camí del far, un episodio de la guerra civil, ambientado en un pueblo de Mallorca, en el que un niño entabla amistad con un prisionero republicano".

(Victoria Fernández. El País, 27de maig de 2000)

* * *

"El raïm del sol i de la lluna (1983), El secret de la fulla d'alzina (1985) y La bella ventura (1986)... constituyen un homenaje a la tradición popular, a la obra de Alcover y al mismo tiempo abren esta herencia a nuevas generaciones, dentro y fuera de las islas, vinculándola a la producción y la problemàtica de este fin de siglo".

(Caterina Valriu. Hispanorama, núm. 65, novembre de 1993)

* * *

"Riquesa i plasticitat musical de l'estil, coneixement profund i detallat del medi natural, integració de rondalles i llegendes... Miquel Rayó és narrador d'una única narrativa en bloc que aborda directament alguns dels problemes moderns que més ens afecten".

(Josep Francesc Delgado. AELC, Barcelona, novembre-desembre de 1995)

* * *

"N'Anna i el vern és una petita joia, i un bon exemple de Literatura, amb majúscula, d'aquella literatura de qualitat, però també d'aquella literatura que mou i commou i que arriba al cor del lector. El lector ho agrairà, certament. Sobretot el lector que ja comença a estar cansat de llegir sempre les mateixes coses."

(Josep Maria Aloy. Escola catalana, núm. 353, octubre de 1998)

* * *

"El cementiri del capità Nemo és una obra introspectiva que pot convertir-se en un referent literari a casa nostra."

(Joan Portell Rifà. Faristol, núm. 51, abril 2005)

* * *

"El cemintiri del capità Nemo. Sin duda este libro se sitúa en la senda de los grandes autores para niños. Un libro para cualquier edad que viene a demostrar aquello que decía Rodari de que la literatura infantil es aquella que se publica en colecciones infantiles; una obra que sostiene la mirada del adulto y que nos rreconcilia con el género"

(Antonio Ventura. Revistabar)

* * *

"El cementiri del capità Nemo. Una preciosa historia, evocadora y vitalista, escrita con un lenguaje limpio, exacto y expresivo".

(CLIJ, núm. 178, gener 2005, p. 59)--------------------