Autors i Autores

Carme Ripoll

Pòrtic

Carme Ripoll (Barcelona, 1945), llicenciada en Ciències de l'Educació, amb estudis de Màrqueting a la Kingston Business School de Londres. Té un diploma de professora de francès i el títol de Proficiency d'anglès. Entre els anys 1967 i 2000 viu a l'estranger: França, Kuwait, Algèria, Guatemala, Regne Unit i Líbia. El 2001 torna definitivament a Barcelona.

Després d'estudiar a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, col·labora en el recull col·lectiu de relats A l'ombra del Decameró (2014) i publica la novel·la Jura'm que no ho diràs a ningú (2015). Amb Temps de confitures (2017) queda finalista del premi Autor Revelació de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i l'editorial Rosa dels Vents. El març 2016, Un feix de cartes, un recull de contes, és finalista del Premi de narració Joaquim Ruyra.

És una de les fundadores de l'Obrador d'històries, una associació de difusió cultural sense ànim de lucre, que imparteix tallers d'escriptura, organitza un premi literari, edita novetats literàries i fa altres activitats relacionades amb la literatura, el teatre i el cinema.

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autora.Documentació i textos de l'autora.
Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Fotografies de l'arxiu personal de l'autora.